Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Notice: Undefined offset: 0 in /home/www/eurobydleni.cz/subdomains/www_sablona_2/typograficka.php on line 207 string(49) "/home/www/eurobydleni.cz/subdomains/www_sablona_2"

Jak si sami můžete určit tržní cenu nemovitosti?        

Pokud budete chtít srovnávat vaší nemovitost s ostatními v inzerci je důležité v prvé řadě přistupovat s odstupem a pohledem kupujícího. Udělat si seznam faktorů, které ovlivňují cenu – velikost bytu nebo domu, lokalita, v kterém patře se nachází byt (přízemí a poslední patro snižuje cenu), orientace a výhled z oken (slunný byt či tma v domě), lodžie a balkon a terasa zvyšují cenu, dům bez výtahu, sídliště nebo okrajová část města, sousedé a pověst lokality, panelový nebo cihlový dům, rozsah rekonstrukce nebo původní stav nebo revitalizace celého domu. Dále také ovlivňuje cenu občanská vybavenost, zaměstnanost v regionu resp. pracovní příležitosti, zeleň v okolí, uzemní plán.

Z inzerce na serverech můžete sledovat nabídku srovnatelných nemovitostí, ale ceny mohou být zavádějící. Nelze již vyčíst z inzerce v krátkém časovém úseku poptávku v dané lokalitě a cenu, za kterou se prodej těchto nemovitostí ve skutečnosti realizoval. Leckdy až po několika týdnech zaznamenáte, snížení ceny u porovnávané nemovitosti nebo se už inzerát nezobrazuje, může být prodána nebo nabídka nezrealizovaného prodeje ukončena.

Důležité při srovnávání je mít nadhled a posuzovat vaši nemovitost jako zboží, nikoliv jako váš domov, který prodáváte a máte k němu osobní vazby.  Toto bývá často pro vlastníka nemovitosti velmi těžké a při určování tržní ceny nemovitosti velmi zavádějící.

Dalším zavádějícím faktorem je počítat cenu prodávané nemovitosti podle toho za kolik jste jí koupili a kolik vás stála větší nebo menší rekonstrukce nebo kolik peněz potřebujete.

 Vaše nemovitost musí být konkurence schopná. Důležité je, v čem je vaše nemovitost lepší a kde jsou nedostatky oproti nabídce ostatních nemovitostí a upravujete podle toho požadovanou cenu. Nejlevnější nemusí být to nejlepší, ale nejdražší zas nemusí být prodejné. Proto je nutné sledovat nabídku v delším časovém úseku, týdnů či měsíců. Vaše nemovitost má jen takovou cenu, jakou je kupující ochoten zaplatit.

S oceněním nemovitosti vám rádi pomůžeme.

  • Máme zkušenosti s prodejem nemovitostí od roku 2008 a využíváme specializované databáze, cenové mapy s porovnávacím přístupem.
  • Máme k dispozici informace, které v inzerci nenajdete – historii nabízených nemovitostí dle parametrů v čase a v dané lokalitě, jejich množství, jak dlouho se prodávali a za jakou cenu.
  • Tržní hodnotu nemovitosti ovlivňuje mnoho faktorů – velikost, stáří a stav nemovitosti, poloha a lokalita, sousedé, situace na trhu, stabilita či rozkolísanost trhu, územní plánování, nabídka a poptávka v regionu.

Pokud potřebujete znalecký posudek pro jednání u soudu, u jiných orgánů nebo institucí, vyhotoví vám jej soudní znalec. Zde je odkaz na komoru soudních znalců https://kszcr.cz/prehled-znalcu.html

Vyhotovíme odhad obvyklé ceny pro potřeby notářské kanceláře při dědickém řízení

Chcete vědět více?

Napište nám zprávu do formuláře níže nebo zavolejte. Jsme vám plně k dispozici 😊


Za IMB reality Iveta Blašínová 
 
 

Vytvořit poptávku

Rozšířené hledání


Typ nabídky

Upřesnit


Cena a plocha

m2
m2

Kraj a lokalita


Rozšířené hledání


Typ nabídky

Upřesnit


Cena a plocha

m2
m2

Kraj a lokalita


Máte otázku?